Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Paven Franciskus Firade Maessa Foer 35000 Xnumx Troende I Papua Nya Guinea

Påven Franciskus firar mässa för 35 000 i Papua Nya Guinea

En dag av glädje och jubel

Påven Franciskus firade mässa för en entusiastisk publik på 35 000 i Port Moresby, Papua Nya Guinea, den 4 juli 2023. Mässan var en del av hans besök i landet, den första av en påve sedan 1984. Påven uppmanade folket att vara trofasta mot sin tro och att arbeta för fred och försoning i sina samhällen.

Enhet i mångfald

Påven Franciskus erkände Papua Nya Guineas kulturella mångfald och uppmanade folket att leva tillsammans i harmoni. Han betonade vikten av att respektera andra människors trossystem och att arbeta tillsammans för det gemensamma bästa. Han sa: "Måtte Guds nåd hjälpa er att leva i fred och enhet, oavsett era skillnader."

Ett budskap om hopp och försoning

Påven Franciskus uppmanade också folket att se framåt med hopp. Han påminde dem om Guds löfte att vara med dem och att vägleda dem på deras resa. Han uppmuntrade dem att förlåta tidigare oförrätter och att arbeta för försoning. "Låt oss tillsammans bygga ett Papua Nya Guinea som är tolerant, förlåtande och öppet för allt Guds folk", sa han.

En minnesvärd dag

Mässan var en minnesvärd dag för det papuanska folket. Det var en dag då de kände sig enade i sin tro och en dag då de blev inspirerade av påven Franciskus ord. Påven Franciskus besök var ett tecken på hopp och förnyelse för Papua Nya Guinea. Det var en påminnelse om att de inte är ensamma på sin resa och att de har Guds stöd.


Comments